Доступність посилання

ТОП новини

Карпачова дала Луценкові «5 канал» – прес-служба


Саме завдяки втручанню уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової керівництво Лук’янівського слідчого ізолятору в Києві сприяло тому, щоб колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко отримав можливість дивитися телепередачі «5 каналу», повідомила сьогодні прес-служба омбудсмана.

Цей факт наведено як один із прикладів того, як «поступово розв’язується» «більшість проблем», із якими звернулися до Карпачової ті, хто перебуває під вартою у київському Лук’янівському СІЗО.

За цим повідомленням, обмудсман «тримає на особливому контролі усі питання», з якими до неї на особистому прийомі звернулися понад 300 ув’язнених «Лук’янівки», і «уважно ставиться до насущних проблем і бід» цих людей.

Лідер громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко, колишній міністр внутрішніх справ в уряді Юлії Тимошенко, перебуває в Лук’янівському СІЗО під вартою, звинувачений у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, і зловживанні владою і службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян, вчинене працівником правоохоронного органу. Як стверджує Генеральна прокуратура, встановлені досудовим слідством збитки державі внаслідок дій Луценка становлять понад 970 тисяч гривень.
XS
SM
MD
LG