Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ продовжила роботу в Києві – агентство


Місія Міжнародного валютного фонду, яка працює в Україні для перегляду виконання урядом зобов’язань за програмою позики stand-by, продовжила роботу в Києві на кілька днів, повідомило в п’ятницю агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерело в уряді.

За цим повідомленням, увечері в п’ятницю ще відбувалася зустріч у Міністерстві фінансів, і тепер завершення роботи місії очікується на початку наступного тижня. Місія, яка перебуває в Україні з минулого вівторка, мала завершити роботу нинішньої п’ятниці.

Крім відмови від раніше наміченого плану різкого підвищення тарифів, українська сторона також дискутує з МВФ із приводу перенесення термінів підвищення пенсійного віку.

Раніше в п’ятницю Національний банк України повідомив, що під час зустрічі в четвер із головою НБУ Сергієм Арбузовим експерти МВФ «в цілому … позитивно оцінили зрушення, які відбулися в Україні за 2010 рік» у сфері боротьби з наслідками світової економічної кризи і щодо вдосконалення та реформування економіки держави.

За цим повідомленням, робота щодо другого перегляду виконання Україною зобов’язань у рамках програми stand-by перебуває «в завершувальній стадії». Зокрема, сторони «вже розпочали погодження відповідного листа про наміри, в якому, відповідно до досягнутого прогресу, буде визначено завдання України».

МВФ наприкінці липня минулого року погодився надати Україні нову позику за програмою резервного кредитування (stand-by) на суму понад 15 мільярдів доларів США, розраховану на 2,5 роки. Київ уже отримав два транші цього кредиту, близько 2,5 мільярдів доларів. Нинішній другий перегляд виконання Києвом цієї програми має вирішити долю чергового, третього траншу.
XS
SM
MD
LG