Доступність посилання

ТОП новини

В МЗС дивуються, як опозиція передає заяви Європи про дії української влади


Директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин висловив у суботу здивування з того, як представники української опозиції інтерпретують висловлювання європейських політиків про Україну.

Він, зокрема, здивований, що такі політики, як Борис Тарасюк (лідер Народного руху України, колишній міністр закордонних справ) і Григорій Немиря (заступник голови партії «Батьківщина», колишній віце-прем’єр-міністр в уряді Юлії Тимошенко), «останнім часом узяли на себе роль прес-секретарів і тлумачів висловлювань провідних представників ЄС», як цитує слова речника агентство «Інтерфакс-Україна».

За його словами, останнім часом усе частіше Немиря і Тарасюк говорять про те, що той чи інший європейський політик критикує дії нинішнього керівництва України або курсу, яким розвивається країна. «На нашу думку, всі європейські політики мають достатньо інструментів прямого звернення і до української влади, і, якщо необхідно, через ЗМІ до українських громадян, чим вони регулярно і користуються», – вважає представник МЗС.

Він додав, що будь-які інтерпретації висловлювань європейських політиків із боку українських опозиціонерів викликають великі сумніви в їхній достовірності.

На думку МЗС, ці коментарі «заслуговують на те, щоб, нарешті, європейці надали оцінку тому, що українська опозиція намагається все активніше втягувати їх у внутрішньополітичну боротьбу» в Україні, заявив Волошин.
XS
SM
MD
LG