Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті армія виганяє демонстрантів із площі Тахрір


Військовослужбовці очистили в неділю проїзди для транспорту на площі Тахрір («Визволення») в центрі столиці Єгипту Каїрі, де третій тиждень тривають масові демонстрації, але не змогли усунути з неї всіх демонстрантів.

Поліція закликала демонстрантів звільнити площу, частину їх, за повідомленнями, силою вивели звідти військові, але чимало їх далі лишається там.

Учасники протестів, які за 18 днів змусили в п’ятницю президента Єгипту Хосні Мубарака до відставки й передачі влади військовим, тепер вимагають від нової військової влади країни швидко перейти до демократії.

Тимчасова влада Єгипту, роль якої нині відіграє керівний орган військових, Вища рада Збройних сил, має зустрітися пізніше в неділю і обговорити політичне становище в країні.

Тим часом військові закликали єгиптян співпрацювати з поліцією і водночас попередили поліцію, що вона має дотримуватися народного гасла демонстрантів «Поліція служить народові».

Раніше військове керівництво заявило, що готове буде передати владу цивільним і встановити демократію, але термінів не назвало.
XS
SM
MD
LG