Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ просять розібратися із затриманням водія, що зняв відео про «телячу мову»


Народні депутати від групи «За Україну!» вимагають від Генеральної прокуратури провести перевірку факту затримання активіста громадської організації «Дорожній контроль» в Одесі.

«Ми звертаємося до Генеральної прокуратури з проханням перевірити правомірність дій представників ДАІ й, у разі виявлення порушень – вони мають нести покарання», – заявив депутат від «За Україну!» Іван Стойко, повідомили в прес-службі партії.

За його словами, затримання громадського активіста – «це черговий наступ на права українців».

Аналогічне звернення до Генерального прокурора Віктора Пшонки направив і народний депутат від «Нашої України» Андрій Парубій. За його словами, затримання співробітниками Управління ДАІ Одеси активіста громадської організації «Дорожній контроль» відбулося з порушенням низки законів України.

«Безпідставне затримання Дмитра Говердовського та притягнення до адміністративної відповідальності має ознаки помсти з боку колег інспектора Олександра Швеця та є незаконним перешкоджанням діяльності громадської організації», – наголосив парламентар.

На цих вихідних працівники ДАІ Одеси зупинили автомобіль активіста «Дорожнього руху» й затримали його. Пізніше суд постановив затримати його на п’ять діб. Цей активіст раніше зняв відео з працівником ДАІ, що відмовився спілкуватися з ним українською, заявивши, що не розуміє «телячу мову». Пізніше цього працівника звільнили з ДАІ.
XS
SM
MD
LG