Доступність посилання

ТОП новини

Проблемою ненагодованих солдатів зайнялася військова прокуратура


Військові прокурори проводять перевірку фактів перебоїв у забезпеченні харчування військовослужбовців. У Міністерстві оборони заявляють, що вживатимуть жорстких заходів і покарають винних.

«Ситуація на сьогодні під контролем, військові прокурори проводять перевірку в порядку статті 97 Кримінально-процесуального кодексу, цими питаннями займається Головне управління військових прокуратур... На сьогодні ситуацію врівноважили, будь-які питання з перебоями харчування зникли», – заявив військовий прокурор Центрального регіону, екс-заступник Генпрокурора України Микола Голомша.

Він наголосив, що військові прокурори «виконують окремі доручення».

Зі свого боку, керівник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Григорій Педченко також запевнив, що «на сьогодні ситуація з харчуванням стабілізувалася» і наголосив, що будуть ухвалені «найжорсткіші заходи стосовно тих, хто створив такі умови, тому що Збройні сили заручниками ніколи не повинні бути». «Я все зроблю для того, щоб у мене ніколи не був голодним солдат, у мене ніколи не було роздягненого офіцера», – заявив Педченко.

Раніше між постачальниками послуг із харчування військовослужбовців і Міністерством оборони виник скандал. Одна з компаній зупинила харчування кількох тисяч солдатів, заявивши, що Міноборони заборгувала їй понад 80 мільйонів гривень.

Після цього міністр оборони Михайло Єжель заявив, що українська армія остаточно відмовиться від послуг приватних підприємств, що забезпечують харчування особового складу, до вересня 2011 року.
XS
SM
MD
LG