Доступність посилання

ТОП новини

Азаров заявляє про компроміс у переговорах із місією МВФ


Україні та місії Міжнародного валютного фонду вдалося досягти компромісу щодо більшості пунктів Меморандуму про економічну та фінансову політику уряду, який укладають у рамках чергового перегляду програми співпраці з МВФ. Про це повідомляє прес-служба Кабміну з посиланням на прем’єра Миколу Азарова.

«Я думаю, що ми за останні дні досягли значного прогресу в переговорах і суттєво просунулися вперед. Ми погодили практично всі питання, які у нас були», – наводить прес-служба Кабміну слова голови місії МВФ Таноса Арванітіса з підсумкової зустрічі з главою українського уряду сьогодні в Києві.

З українського боку в ній взяли участь міністр фінансів Федір Ярошенко, перший заступник міністра праці та соціальної політики Василь Надрага, голова правління НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін, голова Державної податкової служби Віталій Захарченко та заступник голови Нацбанку Ігор Соркін.

Очікується, що заява місії за підсумками її роботи має з’явитися в понеділок увечері або у вівторок, хоча офіційна інформація фонду із цього приводу відсутня.

Спочатку робота місії МВФ в Україні планувалася в період із 1 по 11 лютого. За її підсумками має бути ухвалене рішення про можливість виділення Україні чергового траншу кредиту.

МВФ наприкінці липня 2010 року вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на понад 15,5 мільярда доларів.
XS
SM
MD
LG