Доступність посилання

ТОП новини

Голова ВРЮ: порушення справи проти доньки Онопенка не є вибірковим правосуддям


Голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко в ефірі Радіо Свобода заявив, що порушення кримінальної справи проти доньки голови Верховного Суду Василя Онопенка не є прикладом вибіркового правосуддя.

«Якщо бралися кошти і їх планували не повертати, то настає кримінальна відповідальність, незалежно від того, чиї це діти… Я знаю численні факти, коли звертаються до суду чи в прокуратуру особи, які дали кошти в кредит, і порушуються кримінальні справи. Таких справ зараз чимало… Тому це не виняток, це скоріше правило», – сказав Колесниченко.

Він також повідомив, що Василь Онопенко з цього приводу до Вищої ради юстиції не звертався. «Його позицію ми знаємо зі ЗМІ – про те, що вони родиною мають намір повернути такий борг, якщо він є. Вища рада юстиції не планує розглядати це питання, бо до нас такого звернення немає, і ми діємо в межах наших повноважень», – сказав голова ВРЮ.

Раніше Генеральна прокуратура повідомила, що Головне управління з розслідування особливо важливих справ проводить досудове слідство у кримінальній справі щодо доньки голови ВСУ Ірини Онопенко та її колишнього чоловіка Володимира Котлярова про «заволодіння шляхом шахрайства грошовими коштами гр. Ксьондзенко В.П. в іноземній валюті у сумі, еквівалентній 2,4 мільйона гривень».
XS
SM
MD
LG