Доступність посилання

ТОП новини

Суд не випустив з-під варти найстаршого тризубівця


Рогатинський районний суд Івано-Франківської області не звільнив з-під варти найстаршого із заарештованих членів організації «Тризуб» у справі пошкодження бюста Сталіна в Запоріжжі – Степана Бичека. Адвокат просив змінити Бичеку запобіжний захід з огляду на поганий стан його здоров’я.

Як повідомили Радіо Свобода присутні на засіданні члени організації, Бичек є інвалідом ІІ групи, він переніс два інфаркти й хворіє на цукровий діабет. За час перебування у камері попереднього ув’язнення Бичек кілька разів просив, щоб до нього допустили священика, але йому в проханні відмовили.

Так само й суд не взяв до уваги клопотання адвоката і залишив 60-річного Степана Бичека під вартою.

Міліція стверджує, що під час обшуку в Бичека знайшли автомат Калашникова.

На цей час у місцях попереднього ув’язнення перебувають 15 членів організації «Тризуб». Усіх їх заарештували після вибуху в Запоріжжі, що зруйнував погруддя Сталіна біля райкому КПУ. За два дні перед цим члени «Тризубу» відпиляли голову бюсту Сталіна. Процес пошкодження погруддя вони зняли на відео і розмістили в інтернеті.

Усім заарештованим висунули звинувачення в хуліганстві. Родичі заарештованих заявляють про тиск на тризубівців, погані умови утримання та катування.
XS
SM
MD
LG