Доступність посилання

ТОП новини

Польща рекомендує Україні скористатися польським головуванням в ЄС


Україна повинна прискорити євроінтеграційні процеси у другому півріччі 2011 року, коли Польща головуватиме у Євросоюзі. Про це під час п’ятого засідання Міжпарламентської Асамблеї України та Польщі заявив голова групи міжпарламентських зв’язків польського сейму з Україною Томаш Ленц.

«Варто пам’ятати, що Україна має максимально використати головування Польщі в Європейському Союзі, адже немає гарантій, що країни, які наступними головуватимуть у ЄС, будуть настільки ж зацікавлені в підтримці українських інтересів», – зазначив він.

Як зауважив Томаш Ленц, у Польщі позитивно сприйняли заяву Віктора Януковича у рамках його нещодавнього візиту щодо того, що членство у ЄС залишається стратегічною ціллю для України. Томаш Ленц також висловив сподівання, що до кінця 2011 року Україна та ЄС підпишуть Угоду про зону вільної торгівлі.

Водночас на засіданні Міжпарламентської Асамблеї заступник директора Департаменту ЄС Міністерства закордонних справ України Володимир Бачинський наголосив на тому, що Україна вважає реальним підписання Угоди про зону вільної торгівлі у 2011 році «за умови конструктивної позиції обох сторін».

«Пріоритетними завданнями на 2011 рік для України визначаються завершення переговорів та підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі, а також активна імплементація Плану дій щодо лібералізації візового режиму. Ми вважаємо це цілком реальним за умови конструктивної позиції обох сторін, оскільки Угода про асоціацію має бути взаємовигідною та повною мірою відповідати інтересам України та Євросоюзу», – зазначив Володимир Бачинський.
XS
SM
MD
LG