Доступність посилання

ТОП новини

МВФ може розглянути виділення коштів Україні через два тижні


Міжнародний валютний фонд прогнозує розгляд питання про виділення Україні чергового траншу в 1,6 мільярда доларів через два тижні. Про це повідомив глава представництва МВФ в Україні Макс Альєр сьогодні в Києві під час саміту Інституту Адама Сміта «Нерухомість і будівництво в Україні».

За його словами, місія МВФ, яка розглядала питання виділення країні чергового траншу, завершила свою роботу. «Обговорення неврегульованих питань триватиме два тижні, і в результаті можна буде вийти до виконавського комітету з пропозицією відкрити транш», – сказав Альєр.

При цьому глава представництва МВФ в Україні відзначив, що для відновлення української економіки після наслідків кризи необхідно розв’язати питання з проблемними банківськими кредитами, спрямувати зусилля на збільшення захисту прав кредиторів.

Водночас, за словами Альєра, ще одним важливим питанням, якому слід надати увагу, є ділове середовище. Зокрема, він заявив, що негативний вплив на ділове середовище в Україні чинить нове податкове законодавство, митні процедури, а також непрозорий розподіл квот у сільському господарстві.

Серед позитивних моментів Альєр відзначив відновлення ліквідності і посилення капіталізації банківської системи, а також повернення банківських депозитів до докризового рівня.

Місія МВФ перебувала в Україні два тижні.
XS
SM
MD
LG