Доступність посилання

ТОП новини

Турчинова викликали як свідка в справі закупівлі «швидких»


Колишнього першого віце-прем’єра Олександра Турчинова сьогодні в Генпрокуратурі допитували як свідка у справі про закупівлю автомобілів «швидкої допомоги» для села. Про це він повідомив після того, як вийшов із ГПУ.

За словами Турчинова, його запросили на наступний допит, який відбудеться вже завтра вранці. «Я здивований, що слідчих не цікавить купівля за мільйони літаків, вертольотів для нинішнього Президента – їх цікавить, як наш уряд забезпечував сільські населені пункти машинами», – заявив екс-урядовець.

«Вони не можуть знайти порушень закону, тому шукають процедурні моменти... Поки що я не відчув, що вони знайшли бодай якісь елементарні порушення чинного законодавства», – додав Турчинов, зазначивши, що слідчий цікавився процедурними питаннями ухвалення цього рішення минулим складом уряду, який очолювала лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

27 січня Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Тимошенко: її обвинувачують у перевищенні влади та службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України медичних автомобілів «Опель Комбо».

Як стверджують в ГПУ, закуплені тисяча автомобілів не належать до жодного з зареєстрованих класів автомобілів медичної допомоги, не є спеціалізованим транспортом та не віднесені до виробів медичного призначення.
XS
SM
MD
LG