Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: репресії проти опозиції є ознакою серйозних проблем влади


Репресії проти опозиції є ознакою серйозних проблем влади, заявив перший заступник лідера «Батьківщини» Олександр Турчинов сьогодні перед відвідування Головного слідчого управління Генеральної прокуратури з розслідування особливо важливих справ.

За його словами, влада приховує від громадськості офіційну статистику. «Зокрема, сенсаційні цифри, які дивним чином не потрапили на центральне телебачення, – це падіння промислового виробництва на 14%», – сказав Турчинов.

При цьому він наголосив, що за діяльності попереднього уряду, який працював в умовах кризи, такого різкого падіння виробництва не було. «Те, що з полиць зникають товари широкого вжитку, існують багатомільярдні затримки зарплат, – це свідчення того, що влада не контролює ситуацію в країні», – сказав Турчинов.

«Влада контролює, по суті, лише силові структури, які намагаються нейтралізувати політичних опонентів», – наголосив він.

Перший заступник голови партії «Батьківщина» також заявив, що прогнозувати роботу ГПУ практично неможливо. «Прокуратура виконує накази Банкової, що суперечать здоровому глузду та Конституції», – сказав він. За словами Турчинова, попри те, що вчора він провів у Генеральній прокуратурі понад чотири години, так і не зрозуміло, що йому хочуть інкримінувати слідчі.

Екс-урядовець наголосив, що жодної підстави для будь-яких звинувачень на адресу опозиції у слідства немає, і тому «вони просто тягнуть час і напрацьовують томи допитів».
XS
SM
MD
LG