Доступність посилання

ТОП новини

Уряд схвалив план лібералізації візового режиму з ЄC


Кабінет Міністрів схвалив проект указу Президента «Про Національний план з виконання Плану дій з лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України». Як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ, таке рішення ухвалили на засіданні 16 лютого.

Як мовиться в повідомленні, указ спрямований на створення механізму координації дій державних органів у виконанні поставленого Президентом завдання забезпечити до кінця поточного року імплементацію Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

Згідно з проектом Національного плану, профільні центральні органи виконавчої влади мають підготувати пропозиції щодо потреб України у залученні ресурсів міжнародної технічної допомоги. Це зроблять з метою створення і запровадження системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців, осіб без громадянства; реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами, створення єдиної національної бази даних управління міграційними потоками; розвитку мережі пунктів тримання нелегальних мігрантів та тимчасового перебування іноземців і осіб без громадянства, що підлягають примусовому видворенню, розбудови пунктів тимчасового розміщення біженців та осіб, які звернулись для отримання в Україні статусу біженця.
XS
SM
MD
LG