Доступність посилання

ТОП новини

Волинець каже, що прокуратура не знайшла тих, хто побив його в грудні


Народний депутат Михайло Волинець («БЮТ-Батьківщина») стверджує, що слідча комісія Верховної Ради не знайшла фактів його побиття в сесійній залі Верховної Ради 16 грудня 2010 року.

Як розповів депутат, він одержав у четвер акт розслідування «цього нещасного випадку».

«У цьому акті написано, що осіб, які побили мене, не встановлено і що свідків побиття немає. Тобто, розслідування проводилося без моєї участі», – заявив Волинець.

За його словами, в цьому акті йдеться про те, що слідчі працювали над кримінальною справою, порушеною проти нього особисто «у зв’язку з перешкоджанням посадовим державним особам у їх діяльності».

Волинець повідомив, що він був на бюлетені з тимчасової непрацездатності протягом місяця, але за цей час йому не виплатили «лікарняних», а нарахували тільки заробітну плату.

Депутат повідомив, що у зв’язку з цим звернувся до голови Верховної Ради Володимира Литвина із запитом, в якому висунув вимогу провести розслідування, притягнути до відповідальності тих працівників апарату Верховної Ради, які «неналежним чином поставилися до заяви з нарахування заробітної плати». Волинець також просить спікера доручити провести розслідування за фактом бійки в парламенті.

16 грудня депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» заблокували трибуну парламенту з вимогою припинити політичні переслідування Юлії Тимошенко. Пленарні засідання Верховної Ради не проводилися. Увечері опозиціонерів витіснили представники більшості, в результаті чого кількох БЮТівців, зокрема Волинця, шпиталізували.

Після подій у парламенті була порушена кримінальна справа за фактом втручання в діяльність державних діячів із метою перешкоджання виконанню ними службових обов’язків.
XS
SM
MD
LG