Доступність посилання

ТОП новини

ФДМУ планує продати «Укртелеком» до 25 лютого


Фонд державного майна України планує до 25 лютого підписати з ТОВ «ЕСУ», дочірньою компанією концерну EPIC, договір купівлі-продажу 92,79% держпакета акцій ТОВ «Укртелеком». Про це сьогодні на засіданні спеціальної контрольної комісії Верховної Ради із питань приватизації повідомив голова ФДМУ Олександр Рябченко.

«Я думаю, що він (договір купівлі-продажу) буде підписаний не пізніше 25 лютого», – сказав Олександр Рябченко. За його словами, фонд вже одержав від концерну EPIC усне підтвердження своєї згоди укласти договір купівлі-продажу за запропонованою ФДМУ ціною у 10,575 мільярдів гривень.

Олександр Рябченко зазначив, що нині фонд очікує офіційного підтвердження згоди EPIC щодо укладення договору купівлі-продажу.

Голова ФДМУ також повідомив, що впродовж 35 днів після укладення договору купівлі-продажу фонд очікує перерахування першої частини запропонованої за держпакет «Укртелекому» суми. Після цього ще впродовж 35 днів, відповідно до чинного законодавства, покупець повинен буде перерахувати другу половину коштів за держпакет цього телекомунікаційного підприємства.

Таким чином, відповідно до прогнозу Олександра Рябченка, до 25 квітня ФДМУ розраховує одержати всю суму від продажу держпакета акцій «Укртелекому».

Раніше голова Фонду держмайна заявляв, що ФДМУ планує одержати від продажу 92,79% держпакета акцій ВАТ «Укртелеком» 11-12 мільярдів гривень.
XS
SM
MD
LG