Доступність посилання

ТОП новини

Весни в Україні не буде до 10 березня – Гідрометцентр


Гідрометеорологічний центр очікує, що весна в Україні наступить не раніше, ніж 10 березня. Про це повідомила керівник відділу гідрологічних прогнозів Гідрометцентру Вікторія Бойко.

«Можна сказати, що до 10 березня весни в Україні не буде. Перехід до потепління в Києві відбудеться 17-18 березня. Раніше цього терміну навряд чи розпочнеться весна. Але з упевненістю говорити про це ще рано», – сказала Бойко.

За її словами, до 26-27 лютого в Україні триватиме класична зима з досить низькими температурами, а в Сумській, Харківській і Луганській областях очікується значне зниження нічних температур до -25...-30 градусів.

За прогнозами Гідрометцентру, з 28 лютого очікується потепління й збільшення кількості опадів.

Як повідомила Бойко, танення снігу особливих неприємностей не викличе. Водночас вона зазначила, що слід очікувати підтоплення у басейнах річок Прип’ять і Буг. «Весняна повінь буде нижчою за середню», – сказала керівник відділу гідрологічних прогнозів Гідрометцентру.

Між тим Бойко наголосила, що найбільш небезпечна ситуація в Україні буде на Волині. Проте процеси танення та повені не викличуть загрози підтоплення зони ЧАЕС.

Стосовно української ділянки басейну Дунаю, то там повінь буде близькою до середньої, заявила синоптик.

Говорячи про столицю України, вона розповіла, що весна в Києві не становитиме загрози для міста – руйнування і танення льоду не створять неприємностей. Проте, згідно з прогнозами, очікується затоплення затонів у річках на території Київської області.
XS
SM
MD
LG