Доступність посилання

ТОП новини

Влада тисне на ЗМІ – Спілка журналістів


Національна спілка журналістів заявляє про тиск влади на засоби масової інформації та журналістів.

Про це йдеться у заяві пленуму НСЖУ.

Пленум правління НСЖУ зазначає, що часто декларації влади про свободу слова, невтручання у діяльність ЗМІ, вільний доступ до інформації не відповідають реаліям.

У заяві, зокрема, зазначається, що останнім часом зросла кількість звернень до НСЖУ від редакцій електронних і друкованих ЗМІ щодо порушень із боку владних структур і окремих посадовців. Регіональні державні ЗМІ скаржаться на невмотивовані, а то й незаконні звільнення керівників і призначення на їхні місця людей з меншим досвідом і менш професійно підготовлених.

Як приклад невідповідності задекларованих заяв влади та її дій, НСЖУ згадує ситуацію з виселенням редакцій всеукраїнських видань: журналу «Трибуна» та щорічника «Наука і культура».

У заяві наводяться й інші приклади втручання керівників обласних рад у діяльність ЗМІ, зокрема, в Хмельницькій, Черкаській, Запорізькій областях.

Серед звільнених із порушенням трудового законодавства НСЖУ називає секретаря Національної спілки журналістів України Віктора Набруска, який понад 10 років очолював НРКУ.

НСЖУ заявляє, що постійно і уважно відстежуватиме й оприлюднюватимете всі факти, пов`язані з порушенням прав і свобод в інформаційній сфері України.
XS
SM
MD
LG