Доступність посилання

ТОП новини

У Макіївці батьки й учні протестують проти закриття української школи


У місті Макіївці Донецької області батьки й учні української загальноосвітньої школи №77 (школи I-II ступенів навчання) протестують проти закриття цього навчального закладу.

Як повідомили батьки учнів школи №77, які входять до ініціативної групи батьківського комітету, вчора на загальних зборах школи директор навчального закладу, прибувши з міського відділу освіти, повідомила про закриття школи. За словами батьків, директор пояснила, що школу мають намір закрити «через недостатню наповнюваність і через погане опалення будівлі школи».

Керівник навчального закладу розповіла, що в міському відділі освіти пропонують учням школи №77 перейти до інших шкіл і навіть обіцяють надати транспорт для підвезення учнів через те, що всі довколишні школи знаходяться на чималій відстані. Але батьки не вірять, що в бюджеті міста є гроші для того, щоб забезпечити безкоштовним транспортом дітей селища для їх підвезення до інших навчальних закладів району.

Тому батьки категорично заявляють, що школу №77 із цілого ряду причин закривати не можна. Після зборів вони написали свій лист-звернення до представників виконавчої та законодавчої влади району, міста, області з проханням не закривати цей навчальний заклад.

У цьому листі, переданому також журналістам, батьки навели свої аргументи на захист того, щоб школа №77 продовжувала своє функціонування, як єдиний навчальний заклад у селищі Первомайський Червоногвардійського району м. Макіївки.

Батьки в своєму листі просять «розглянути питання й вжити заходи для збереження єдиної школи в селищі, в якій діти здобувають гідну освіту, велика їх частина надалі здобуває вищу освіту, що говорить про якість навчання».

«Наша школа є єдиним місцем для розвитку й дозвілля наших дітей. У ній організовано й активно діють різні спортивні секції та гуртки, діти щорічно стають переможцями й призерами різних спортивних і творчих змагань і олімпіад. Закриття школи спричинить повну неорганізованість дітей і вимирання селища, оскільки жодна молода сім`я не купуватиме житло, свідомо знаючи, що в селищі відсутня школа», – йдеться в листі.

У Донецькій області в 2011 році планується закриття 26 загальноосвітніх шкіл, або 2,5% від загальної кількості шкіл. За інформацією прес-служби Донецької облдержадміністрації, закриття учбових закладів відбуватиметься згідно розробленої «Регіональної дорожньої карти по оптимізації мережі бюджетних установ і витрат місцевих бюджетів на їх зміст».
XS
SM
MD
LG