Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром»: сланцевий газ не допоможе Україні зменшити залежність від Росії


Поклади сланцевого газу, які сподівається знайти й освоїти Україна, не допоможуть їй знизити залежність від Росії. Про це заявив керівник управління структурування контрактів та ціноутворення компанії «Газпром експорт» Сергій Комлєв під час круглого столу «Актуальні проблеми європейської енергетики», повідомляє «Інтерфакс».

«Сподіватися на те, що сланцевий газ стане паличкою-виручалочкою для звільнення України від газової залежності від Росії, неможливо», – сказав він.

Комлєв нагадав, що озвучена оцінка запасів сланцевого газу в Україні у 2 трильйони кубометрів – це технічні запаси, а не доведені. «Але на громадську думку це вже справило певну приголомшливу дію», – сказав представник «Газпрому».

За його словами, вартість видобування сланцевого газу перевищує ціну, за яку цей газ можна продати.

Влада України домовляється з закордонними компаніями з приводу видобутку на українській території сланцевого газу. Зокрема, перебуваючи на форумі в Давосі минулого місяця, Президент Віктор Янукович заявив, що в Україні очікують від компанії Shell початку роботи з видобутку сланцевого газу на кордоні між Харківською та Донецькою областями.
XS
SM
MD
LG