Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: роботу з підготовки нової Конституції має очолити Кравчук


Президент України Віктор Янукович заявляє, що роботу з підготовки проекту нової редакції Основного Закону має очолити перший глава держави Леонід Кравчук.

Про це Янукович заявив на засіданні Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї, що відбувається сьогодні в Києві.

Відкриваючи засідання, Янукович подякував присутньому на заході Кравчуку за надані пропозиції й запропоновану ініціативу щодо створення в Україні Конституційної асамблеї, в рамках діяльності якої будуть відпрацьовуватися подальші кроки з проведення конституційної реформи, зокрема підготовки нової редакції Основного Закону.

«Я хотів би, Леоніде Макаровичу (Кравчук), сказати, що той досвід, що у вас є – і власний досвід роботи на посаді Президента України, і активна політична позиція всі ці роки – вони, безумовно, дають підстави вам очолити цю роботу», – сказав Янукович.

Зі свого боку, Кравчук заявив, що чинний глава держави Віктор Янукович є першим українським лідером, який наважився проводити реформи. «Тут ми маємо бути щирими: ніхто поки що за цю справу не брався серйозно. Всі говорили багато, і всі знали, що найголовніше – другий термін», – сказав колишній Президент.

Він також висловив переконання, що проект нової редакції Основного Закону розглядатимуть і ухвалюватимуть народні депутати нового, сьомого скликання, обрані на чергових парламентських виборах 2012 року.

Окреслюючи загальні засади проведення конституційної реформи в Україні, Кравчук зауважив, що утворена в найближчій перспективі Конституційна асамблея повинна стати консультативно-дорадчим органом при Президентові України. Щодо особи, яка може очолити асамблею, то Кравчук зауважив, що це повинен бути авторитетний громадсько-політичний діяч, але не політик, який займає офіційну посаду в органах державної влади.

При цьому перший Президент України висловив застереження, щоб Конституційна асамблея не стала майданчиком для гострих політичних суперечностей.
XS
SM
MD
LG