Доступність посилання

ТОП новини

Лідер Лівії спростував чутки про втечу


Лівійський лідер Муамар Каддафі виступив на державному телебаченні на тлі протестів, які піддали загрозі його більш як 40-річне правління. У короткому понеділковому зверненні Каддафі особливо підкреслив, що залишається в столиці Лівії. Він говорив, висунувшись із салона автомобіля і тримаючи парасольку в руках.

«Я хочу показати, що перебуваю в Тріполі, а не у Венесуелі. Не вірте каналам, що належать бродячим псам. Я хотів щось сказати молодим людям, що зібралися на Зеленій площі в Тріполі і разом з ними допізна не лягати спати, але пішов дощ. Слава Богу, це добре», – сказав Муамар Каддафі.

Тим часом, лівійські сили безпеки вдалися до насильства під час розгону антиурядових демонстрантів. Припускають, що загинули сотні людей.

Заступник представника Лівії в ООН Ібрагім Даббаші приєднався до тих лівійських чиновників, які закликають Каддафі піти у відставку.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив, що Рада Безпеки збереться сьогодні ввечері для обговорення лівійської кризи. Керівник ООН повідомив про телефонну розмову з Каддафі, під час якої переконував його зупинити насильство щодо мирних демонстрантів.

Пан Ґі Мун також висловив обурення повідомленнями про те, що лівійські сили безпеки стріляли по опозиціонерах з бойових літаків і вертольотів. Якщо ця інформація підтвердиться, такі дії являтимуть собою серйозне порушення міжнародного гуманітарного права, сказав генеральний секретар ООН.
XS
SM
MD
LG