Доступність посилання

ТОП новини

Іран долучився до міжнародного засудження режиму Каддафі


Іран засуджує «різанину» лівійських громадян на тлі зростання міжнародної критики режиму Муамара Каддафі. Іранські інформагенції цитують заяву речника міністерства закордонних справ Ірану Раміна Мехманпараста, який назвав заворушення в Лівії «продовженням ісламського пробудження в країнах регіону».

Правозахисники звинувачують режим Каддафі за жорстоку розправу лівійських сил безпеки з демонстрантами, які вимагають його відставки. За оцінками міжнародних організацій, близько 200 осіб загинули внаслідок зіткнень.

Тим часом, у самому Ірані влада минулого тижня розгорнула сили безпеки, щоб не допустити опозиційних протестів на знак солідарності з повстаннями в Єгипті і Тунісі.

Раніше держсекретар США Гілларі Клінтон закликала до негайного припинення кровопролиття в Лівії. Заступник лівійського представника в ООН Ібрагім аль-Дабаші у Нью-Йорку також виступив із критичною заявою.

«За умов, коли ми побачили, що відбувається в Лівії, коли син Каддафі оголосив війну проти лівійського народу, ми вважаємо, що мовчати не можна і ми маємо передати світові голос лівійського народу», – сказав дипломат.

Сьогодні посол Лівії в Індії подав у відставку на знак протесту проти дії режиму Каддафі, на бік опозиції перейшли ще кілька лівійських дипломатів.
XS
SM
MD
LG