Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС розповіли, які документи треба мати при безвізовому в’їзді в Ізраїль


Прикордонники Ізраїлю повернули додому близько ста українців уже після вступу в дію безвізового режиму (з 9 лютого). Ізраїльська сторона пояснює свої дії відсутністю у громадян України документів, які підтверджують їхню платоспроможність та наявність родинних, ділових або дружніх зв’язків з громадянами Ізраїлю. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Речник МЗС Олександр Дикусаров закликав українців, які планують відвідати Ізраїль, мати на руках документи, що спростять проходження паспортного та митного контролю в Ізраїлі.

«Громадяни однієї сторони, які в’їжджають на територію другої сторони, відповідно до угоди, зобов’язані дотримуватись законодавства держави перебування. Зокрема, це стосується наявності документів, що підтверджують мету поїздки: запрошення від фізичної або юридичної особи, її контактна інформація; підтвердження бронювання готелю або туру, якщо це туристична подорож; зворотній авіаквиток або інша документація. Також необхідна наявність медичного страхування та фінансового забезпечення», – сказав Дикусаров.

Угода про безвізовий режим передбачає взаємний безвізовий режим поїздок громадян України та Ізраїлю, які користуються паспортами для виїзду за кордон або службовими паспортами. Термін перебування без віз на території іншої сторони не повинен перевищувати 90 днів протягом 180 днів.
XS
SM
MD
LG