Доступність посилання

ТОП новини

Рада Безпеки ООН провела консультації щодо ситуації в Лівії


Рада Безпеки ООН провела сьогодні короткі неофіційні консультації з ситуації в Лівії.

Консультації відбулися за ініціативою заступника голови представництва Лівії в ООН. У листі Раді Безпеки віце-посланець Лівії в ООН Ібрагім ад-Даббаші просить Раду втрутитися в ситуацію в його країні.

Пізніше сьогодні Рада Безпеки проведе ще одну, офіційну нараду.

Три з п’яти постійних членів Ради Безпеки – США, Велика Британія та Франція – підтримують просьбу лівійського представництва. Китай і Росія посідають традиційну для них позицію невтручання у внутрішні справи незалежної держави.

Лівійський лідер Муаммар Каддафі виступив із зверненням до народу. Він запевнив, що не покине країну і готовий до мученицької смерті.

Каддафі сказав, що Лівія і раніше відстоювала свої інтереси перед загрозою Сполучених Штатів та Великої Британії і не має наміру здаватися й цього разу.

ЛІдер Лівії закликав своїх прихильників вийти на вулиці і взяти ситуацію під контроль.

Раніше ООН та інші міжнародні організації та окремі країни закликали до припинення насильства в Лівії. За даними правозахисних організацій, в ході сутичок у Лівії загинули сотні людей.

Закордонні уряди проводять евакуацію своїх громадян. Україна почне евакуацію завтра, причина затримки – запровадження в Лівії комендантської години.
XS
SM
MD
LG