Доступність посилання

ТОП новини

Депутати у Львові негативно оцінюють перший рік президентства Януковича


Депутати Львівської обласної ради поставили незадовільну оцінку Президентові України Віктору Януковичу за перший рік правління.

Про це йдеться у спеціальній заяві, яку сьогодні ухвалили депутати на сесії облради з ініціативи голови фракції Народного Руху України Андрія Корната.

«Львівська обласна рада як законний виразник інтересів територіальних громад області висловлює однозначну незадовільну оцінку першому року правління Віктора Януковича. Водночас, ми хотіли б застерегти чинного Президента не захоплюватися у подальшому диктаторськими владними повноваженнями», – йдеться у документі.

«Передусім слід констатувати, що обіцяне в передвиборчій програмі покращення життя вже сьогодні відкладено на невідому перспективу. Україна у сприйнятті більшості співвітчизників і громадян інших держав стрімко котиться донизу. Самі українці перестали бути джерелом влади в Україні. Гасло «Україна для людей» виродилося в «Україна для Президента і оточення», – підкреслюють депутати Львівської облради.

У тексті заяви наголошується, що соціально-економічне становище в державі суттєво погіршилося.

«Для підтвердження цього вже навіть не потрібні цифри офіційної статистики, достатньо зрозуміти настрої переважної більшості простого населення», – йдеться у заяві.

Також депутати Львівської облради вважають, що запропонований урядом варіант Пенсійної реформи «неминуче ускладнить старість і погіршить демографічні показники, а версія Трудового кодексу від влади зробить найманого працівника безправним і закріпаченим».
XS
SM
MD
LG