Доступність посилання

ТОП новини

Рада Безпеки ООН вимагає негайного припинення насильства в Лівії


Рада Безпеки ООН засуджує розгін демонстрантів режимом лівійського лідера Муамара Каддафі і вимагає негайного припинення насильства, внаслідок якого, за повідомленнями, загинули сотні людей.

У заяві, підтриманій у вівторок усіма 15-ма членами, Рада Безпеки закликала до кроків для задоволення законних вимог лівійського народу. На думку авторів заяви, лівійський уряд має виявити стриманість і негайно допустити до країни міжнародних експертів з прав людини і представників гуманітарних організацій.

Віце-посланець Лівії в ООН Ібрагім ад-Даббаші, який вийшов з-під контролю режиму Каддафі, привітав таку заяву, хоча вважає її недостатньо суворою.

«Я хотів би подякувати Раді Безпеки за заходи, вжиті сьогодні. Їх не можна назвати достатньо суворими, та я думаю, що це важливе послання для режиму в Лівії про припинення кровопролиття щодо лівійського народу», – сказав віце-посланець Лівії.


У понеділок ад-Даббаші та інші співробітники лівійської місії при ООН оголосили, що вони розривають з режимом Каддафі через застосування насильства щодо демонстрантів.
XS
SM
MD
LG