Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова допомогти з евакуацією іноземців з Лівії


Україна готова після евакуації своїх громадян з Лівії допомогти з евакуацією іноземців. Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ України Костянтин Грищенко після переговорів зі своїм азербайджанським колегою Ельмаром Мамедьяровим сьогодні в Києві.

«Ми готові взяти після того, як візьмемо всіх своїх громадян, представників інших держав – перш за все, представників посольств», – сказав Грищенко.

Міністр нагадав, що перший літак для евакуації українців вирушив до Лівії, цей борт доставить і групу громадян Азербайджану, згідно з раніше досягнутою домовленістю.

«Для нас це основний пріоритет – життя і благополуччя, безпека наших громадян», – наголосив глава МЗС України.

Грищенко також повідомив, що МЗС направив двох співробітників до посольства України в Лівії зі знанням арабської мови для допомоги в роботі диппредставництва.

Літак Іл-76 Міністерства оборони України здійснив посадку в аеропорту міста Тріполі сьогодні вранці. За інформацією прес-служби МНС, він мав прибути в аеропорт «Бориспіль» (Київ) близько 17:00. Пізніше повідомили, що час повернення літака перенесли на невизначений термін.
XS
SM
MD
LG