Доступність посилання

ТОП новини

НАТО просить Україну подумати про додаткових інструкторів для Афганістану


НАТО пропонує Україні вивчити можливість направити до Афганістану додаткових військових інструкторів. Про це сказав Генеральний секретар Альянсу Андерс Фоґ Расмуссен сьогодні у Києві після зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

«Хотів би заохотити Україну, так само як і всіх інших партнерів Альянсу, вивчити можливість направлення своїх інструкторів до Афганістану в межах тренувальної місії», – сказав він.

За словами Расмуссена, поступово повноваження з гарантування безпеки в Афганістані будуть передані місцевим силам безпеки. Для цього, заявив генсекретар, необхідно підготувати більше військових, поліцейських та інших представників сектору безпеки Афганістану.

«Необхідно, щоб наша тренувальна місія в Афганістані була підсилена додатковими інструкторами», – сказав він.

У листопаді 2010 Україна заявила про готовність взяти участь у підготовці фахівців для національних сил безпеки Афганістану.

Раніше Україна збільшила кількість своїх військових, які беруть участь у миротворчій місії в Афганістані, на три людини – до 16 осіб. Українці беруть участь в її діяльності в Кабулі, провінціях Гор і Газні.
XS
SM
MD
LG