Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалить антикорупційні закони до кінця сесії – Янукович


Пакет антикорупційних законів буде ухвалений у Верховній Раді в першому півріччі цього року, заявляє Президент Віктор Янукович.

«Його ухвалять обов’язково в цьому півріччі, до кінця цієї сесії почне працювати – я вам даю гарантію… Це мій закон, я його підписав і направив до парламенту, і його буде розглянуто як першочерговий», – сказав він під час телепроекту «Розмова з країною».

Водночас Янукович наголосив, що в України «є значний опір бюрократії, корупціонерів, які намагаються перешкоджати цій роботі».

Президент також наголосив, що така перешкода боротьбі з корупцією спостерігається і в парламенті. «Сьогодні створюються лобістські групи – ми знаємо, не лише всередині країни, а й за її межами, ми знаємо, що сьогодні в парламенті працюють групи, які мають намір працювати з депутатами таким чином, щоб заблокувати той чи інший законопроект, внести якісь зміни, на які ніколи не погодиться Президент», – додав глава держави.

Так, за його словами, він ветував 29 законів. «Тобто питання непросте, тому що парламент живе своїм життям, і впливати на рішення парламенту або тиснути на парламент Президентові дуже непросто – іноді це важко, іноді просто неможливо, і, врешті-решт, це не мій обов’язок», – заявив Янукович.

За його словами, боротьба з корупцією потребує підтримки суспільства. «Ця робота потребує того, щоб об’єдналися навколо боротьби з корупцією, тому що корупцією займаються в Україні не більше ніж 5-10% людей», – зазначив Президент.

21 грудня минулого року Верховна Рада скасувала раніше ухвалений пакет антикорупційних законів. Водночас парламент вніс до порядку денного законопроект «Про засади запобігання і протидії корупції в Україні», поданий Президентом. 23 грудня Верховна Рада ухвалила цей документ у першому читанні.
XS
SM
MD
LG