Доступність посилання

ТОП новини

В Україні ніхто не забороняє вірити у своїх героїв – Янукович


У демократичній Україні ніхто не забороняє вірити у своїх героїв, заявив Президент України Віктор Янукович.

«Що стосується Шухевича і Бандери... я вже сказав і дав відповідь на це запитання: у жодному разі нам не треба шукати простих відповідей на складні питання. У жодному разі», – сказав Янукович під час телепроекту «Розмова з країною», відповідаючи на запитання про його особисте ставлення до героїзації лідера ОУН Степана Бандери і головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

«І дуже важливо пам’ятати про те, що ми не повинні шукати розбіжностей серед наших людей. А треба нам шукати, як і на чому об’єднуватися. А хто віритиме, і в яких героїв – нехай вірять, ніхто нікому не забороняє. Слава Богу, ми живемо в демократичній країні», – додав Янукович.

23 червня 2010 року Донецький апеляційний адміністративний суд залишив без змін постанову Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року про визнання незаконним і скасування того указу попереднього глави держави про присвоєння провідникові ОУН Степанові Бандері звання «Герой України».

21 квітня 2010 року Донецький апеляційний адміністративний суд визнав незаконним президентський указ від 12 жовтня 2007 року про присвоєння звання «Герой України» головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу.
XS
SM
MD
LG