Доступність посилання

ТОП новини

Поживанов попросив притулку в Австрії


Колишній голова Держкомрезерву Михайло Поживанов звернувся до уряду Австрії по отримання політичного притулку. Про це Поживанов розповів у інтерв’ю інтернет-виданню «Українська правда».

«Я порадився з адвокатами та подав до відповідних служб Австрії спеціальне прохання про надання мені політичного притулку», – сказав Поживанов.

За його словами, він разом з адвокатом відвідав «табір для біженців» за 30 кілометрів від Відня.

«Там поліцейський опитував мене по процедурі справи. Попросили, якщо я маю документи, щоб я їх надав. Я надав акти КРУ та Рахункової палати щодо перевірки Держрезерву за часів мого керівництва. Жодного звинувачення на мою адресу в цих актах не було», – розповів Поживанов.

Після цього, за словами Поживанова, з ним провели ще одне інтерв’ю.

«Я подав купу прес-релізів Генпрокуратури, СБУ, подав документи від мого адвоката, якого вже місяць не допускають до справи – з підтвердженням цього», – зазначив екс-чиновник.

За його словами, після співбесід йому видали так звану «білу картку» Bundesasylamt – з фото, відповідними номерами. «Це означає, що я перебуваю на території Австрії на законних підставах до винесення рішення щодо надання статусу біженця», – сказав Поживанов.

«Адвокат сказав, що ми пройшли всі процедури щодо отримання притулку, і тепер рішення за відповідною службою. Питання може розглядатися до року», – додав Поживанов.

Наприкінці січня Служба безпеки України поширила повідомлення, що проти Поживанова порушили кримінальну справу за розкрадання державних коштів у сумі майже 35 мільйонів гривень, після чого його оголосили в розшук.

Сам Поживанов заявив, що живе в Австрії, де має дозвіл на роботу.
XS
SM
MD
LG