Доступність посилання

ТОП новини

Янукович радить вчити українську мову


Президент України Віктор Янукович радить російськомовним людям вчити українську мову. Про це він сказав сьогодні в прямому ефірі, відповідаючи на запитання щодо надання російській мові статусу офіційної мови.

Президент зауважив, що радив своїм онукам вчити українську та іноземні мови. «Впевнений, що ви також можете робити. Тільки нам потрібно до цього відноситись нормально. Ми живемо в Україні, на українській землі. І ми повинні відноситись до цього з повагою та гордістю», – заявив Президент, звертаючись до студентки, яка поставила запитання.

Янукович наголосив, що сьогодні не потрібно піднімати питання, які роз’єднують країну. «Я прошу і російськомовних, і україномовних громадян з великим терпінням і з великою толерантністю відноситись один до одного, і викладачів, і учнів, і студентів», – сказав глава держави.

Президент зауважив, що країна зобов’язана дати відповідь на це питання.
«Ми зобов’язані ухвалити такий закон, який забезпечить захист прав і російськомовних, і україномовних людей. Україна має державну мову – українську, й ухвалення рішення про другу державну мову – російську – потребує у парламенті 300 голосів», – сказав він. За словами Президента, за 20 років незалежності це питання в Україні вирішити не вдалося, і зараз у парламенті цих 300 необхідних голосів депутатів немає.

«Сьогодні мова йде про те, щоб ми ухвалили закон, який є основоположним у Європі, який фактично зняв мовні проблеми у багатьох європейських країнах і сьогодні там функціонують дві, три, чотири, п’ять мов і жодних проблем немає», – наголосив Президент.
XS
SM
MD
LG