Доступність посилання

ТОП новини

У справі Климентьєва є свідки, які не з’являються до слідчих


У справі зниклого журналіста Василя Климентьєва є свідки, які не з’являються до слідчих. Про це під час перебування в Харкові сказав заступник міністра внутрішніх справ України Василь Фаринник.

За його словами, коло тих, хто може бути причетним до ймовірного злочину або має важливу для слідства інформацію, поступово звужується. При цьому, зазначив заступник міністра, поки не вдалося опитати кількох людей, які не з’являються до слідчих, хоча саме з ними можна з’ясувати ряд моментів. Серед них є й ті, хто вже оголошений у розшук харківською обласною прокуратурою і судом. Прізвища цих людей заступник міністра не назвав, посилаючись на інтереси слідства.

Попри те, що слідство все більше схиляється до висновку про ймовірне вбивство журналіста, зі стовідсотковою впевненістю це не стверджується, адже тіла не знайдено. За словами Фаринника, у ході розслідування ретельно перевірялися всі невпізнані трупи, проводилося порівняння їхнього ДНК з ДНК зниклого, і щоразу результат був негативним.

Під час пошуків Климентьєва правоохоронці допитали близько 10 тисяч осіб. Із десяти версій зникнення зараз розробляється чотири. У пошуках журналіста правоохоронцям допомагають Національне аерокосмічне агентство України та Національне космічне агентство США (NASA).

Головний редактор газети «Новий стиль» Василь Климентьєв зник у серпні 2010 року. Встановлено, що 11 серпня він виїхав з дому з невідомим чоловіком у невідомому напрямку. Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив кримінальну справу за статтею «навмисне вбивство» за фактом зникнення Василя Климентьєва.
XS
SM
MD
LG