Доступність посилання

ТОП новини

Україна – п’ята в світі за споживанням алкоголю – ВООЗ


Україна посідає п’яте місце у свiтi за кiлькiстю вживаного алкоголю на душу населення. Про це йдеться у «Глобальнiй доповiдi про становище у сферi алкоголю i здоров’я», опублiкованiй Всесвiтньою органiзацiєю охорони здоров’я (ВООЗ).

За даними ВООЗ, обсяг спиртного, який пересічний українець випиває на рік, становить 15,6 лiтра. Більше, ніж в Україні, п’ють тільки в Росії, Угорщині, Чехії та Молдові.

«ВООЗ фіксує лише кiлькiсний показник вживання алкоголю, а існує ще i якісний. Якщо у молдаван та угорців прийнято пити сухе вино, яке в невеликих дозах корисне для організму, якщо чехи віддають перевагу пиву, то в Україні (як i в сусiднiй Росії) найбільше вживають міцні напої, переважно горілку. Удар, якого вона завдає по серцево-судинній системі організму, куди більш руйнівний, нiж «винний» i «пивний». Отже, реальна ситуація з алкоголем в Україні значно гірша за представлену в доповіді, i це дуже сумно», – відзначив лiкар-кардiолог, засновник громадської організації «Школа серця» Олексій Башкiрцев.
XS
SM
MD
LG