Доступність посилання

ТОП новини

Директором Інституту національної пам’яті знову став Солдатенко


Кабінет Міністрів своїм розпорядженням призначив Валерія Солдатенка директором Українського інституту національної пам’яті, новоствореного як науково-дослідна установа в управлінні уряду.

На появу цього розпорядження, датованого ще 14 лютого, на сайті уряду звернуло увагу в неділю агентство «УНІАН».

Розпорядження, що має номер 146-р, опубліковане глибоко в архіві серед інших документів із тією ж датою; водночас розпорядження з номерами 145-р і 147-р датовані 23 лютого.

А на сайті Верховної Ради, де публікуються всі законодавчі акти України, цього документа досі взагалі немає.

Тим часом саме 23 лютого Президент Віктор Янукович своїм указом звільнив Валерія Солдатенка з аналогічної посади директора ліквідованого перед тим Українського інституту національної пам’яті як центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом.

У грудні Президент Віктор Янукович ліквідував Український інститут національної пам’яті, що був створений у травні 2006 року як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом. Янукович також доручив урядові створити Інститут національної пам’яті як науково-дослідну бюджетну установу при Кабміні. У січні уряд ухвалив рішення створити Український інститут національної пам’яті в цьому новому статусі.

Історик, член-кореспондент НАНУ Валерій Солдатенко був призначений на директора Інституту національної пам’яті в липні минулого року, замінивши на цій посаді академіка Ігоря Юхновського.

Солдатенко, виходець із Донецької області, відомий тим, що, за його власними словами, вважає себе комуністом, пишається збереженим партквитком члена КПРС, не вважає Голодомор влаштованим штучно і наполягає на визначенні постанови ЦК КПУ 1989 року, співавтором якої він був і в якій ідеться лише про голод 1932–33 років, але не про Голодомор.
XS
SM
MD
LG