Доступність посилання

ТОП новини

У Києві оголосили конкурс на відновлення Десятинної церкви


Київська міська державна адміністрація оголосила конкурс на вибір концепції відновлення пам’ятки археології національного значення «Дитинець стародавнього Києва VIII–X століть із фундаментом Десятинної церкви X століття». Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Конкурс проводиться з 25 лютого по 25 квітня, підведення підсумків заплановане до 29 квітня.

Виставка конкурсних робіт буде експонуватися в приміщенні Будинку архітектора, протягом двох тижнів після завершення терміну подачі робіт.

Умови конкурсу передбачають консервацію й сучасну музеєфікацію автентичних залишків і слідів церкви Богородиці (Десятинної), створення архітектурного ансамблю з інфраструктурою музейного комплексу, створення умов для відкритого екскурсійного відвідування всього комплексу пам’яток історико-культурної спадщини, здійснення релігійних обрядів громадян і проведення інших заходів.

Авторові або авторському колективу, що отримає перше місце, надається право для подальшої розробки й реалізації ідеї за домовленістю із замовником конкурсу.

Минулого тижня міністр культури України Михайло Кулиняк заявляв, що будівництва нової церкви на території залишків Десятинної церкви в Києві не планується.

За його словами, нині стоїть питання лише музеєфікації залишків.
XS
SM
MD
LG