Доступність посилання

ТОП новини

Онопенко каже, що тиснути на нього немає підстав


Голова Верховного Суду України Василь Онопенко спростовує факти тиску на нього з боку української влади. Про це він заявив після засідання пленуму Верховного Суду сьогодні у Києві.

Онопенко наголосив на тому, що на нього «дуже важко політично тиснути». «Для мене є основа – це Конституція і законодавство, це совість, це моє життя, яке я прожив як суддя, відстоюючи незалежність і справедливість суду. Не скажу, що за межами Верховного суду є певні особи чи політичні сили, яким хотілося б впливати на мене чи Верховний суд. Тиснути на мене немає підстави. Ви вже могли переконатися, що були різні ситуації з родиною, дітьми, але я буду працювати як працював», – додав голова Верховного Суду.

На запитання журналістів, про що він говорив із Президентом України 14 лютого, Василь Онопенко відповів, що «90% розмови з Президентом склало обговорення стану судочинства в країні».

Водночас він підтвердив, що обговорював з главою держави питання порушення кримінальних справ щодо його доньки Ірини Онопенко та зятя Євгена Корнійчука. «Це було піднято в кінці. Президент зовсім не знав, що була порушена кримінальна справа щодо моєї дочки. Його також надзвичайно стурбувала ситуація з обшуком», – розповів він.

«Щодо Корнійчука, я лише повідомив, що все йде своєю чергою, і нехай суд визначає, є там склад злочину чи немає. Те, що я виніс із цієї зустрічі з Президентом, – те, що він не був поінформований по Корнійчуку», – додав Василь Онопенко.

Зятя голови Верховного Суду України, екс-заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука випустили з СІЗО 15 лютого, змінивши запобіжний захід на підписку про невиїзд.

15 лютого також Генеральна прокуратура України закрила кримінальну справу проти доньки Василя Онопенка Ірини.
XS
SM
MD
LG