Доступність посилання

ТОП новини

На Юлію Тимошенко знову чекають у Генпрокуратурі


Сьогодні лiдера партiї «Батькiвщина» Юлiю Тимошенко викликають до Головного слiдчого управлiння Генеральної прокуратури. Як повiдомляє прес-служба БЮТ, слідчі чекають на колишнього прем’єра о 12:00.

20 грудня 2010 року Генпрокуратура пред’явила Тимошенко звинувачення в тому, що вона на посадi прем’єр-мiнiстра, «дiючи умисно, з особистих інтересів», ухвалила рiшення «про використання частини коштiв, що надiйшли вiд продажу квот на викиди парникових газiв i мали цiльове призначення, на покриття видаткiв держбюджету Українi, передусiм зобов’язань iз виплати пенсiй». Ідеться про суму, еквівалентну 380 мільйонам євро. З Юлії Тимошенко тоді взяли пiдписку про невиїзд.

Згодом про неї порушили ще одну справу за придбання для потреб сiльської медицини автомобiлiв «Опель Комбо», якi, за висновками експертiв, не вiдповiдають положенням нацiонального стандарту i не пристосованi для транспортування хворих на ношах.

Зараз щодо Юлії Тимошенко дiє запобiжний захiд – пiдписка про невиїзд. Виїхати за межi України вона може лише за наявностi вiдповiдного дозволу слiдчого, що веде її справу.
XS
SM
MD
LG