Доступність посилання

ТОП новини

Монополія на ринку зернових погіршить інвестиційний клімат – Кінах


Європейський банк реконструкції і розвитку, Міжнародний валютний фонд і Світовий банк звернулися до українського уряду з листом, у якому просять ще раз проаналізувати можливі негативні наслідки ухвалення законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

На їхню думку, «це створить державну монополію на експорт зерна і призведе до фактичного усунення приватних зернотрейдерів з ринку». Американська торговельна палата в Україні вважає, що ухвалення цих змін може призвести до економічної ізоляції України.

Про неприйнятність ухвалення цього законопроекту в ефірі Радіо Свобода заявив колишній прем’єр-міністр, депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах.

«Цей законопроект суперечить принципам створення прозорої рівноправної конкуренції на ринку сільгосппродукції, особливо ринку зернових. Він створює односторонню монополію – напівдержавну, напівприватну і дуже серйозно може погіршити в цілому довіру до України з боку інвесторів, інвестиційний клімат», – сказав Анатолій Кінах.
XS
SM
MD
LG