Доступність посилання

ТОП новини

Цього місяця запрацює модернізована система «Рада» – Литвин


Голова Верховної Ради Володимир Литвин має намір підписати розпорядження про запровадження модернізованого програмного системного комплексу для голосування «Рада-3» 7-11 березня. Про це спікер сказав на засіданні парламенту.

«Зараз іде робота з підготовки нової системи голосування, перевіряється наявність необхідних документів з прийняття в експлуатацію цієї системи», – повідомив Литвин.

Також, за словами спікера, буде проведене тестування системи. «І з наступного тижня я підпишу розпорядження про введення цієї системи, подобається це комусь чи ні, але терпіти цю ганьбу далі не можна», – сказав спікер.

Литвин подякував тим депутатам, які вирішили виконувати норми Конституції й регламенту про персональне голосування, і закликав їх відповідально ставитися до своєї роботи, відвідувати пленарні засідання парламентських комітетів.

Апарат парламенту провів сертифікацію системи «Рада-3» у 2008 році. Ця система передбачає, що голосування депутат починає з натискання сенсорної клавіші, утримуючи яку, він повинен натиснути кнопку «За», «Проти» або «Утримався».

Передбачено, що якщо протягом 11 відведених для голосування секунд парламентарій відпустить одну із кнопок, його голос не зарахується. Вартість системи становила 461 тисячу гривень.
XS
SM
MD
LG