Доступність посилання

ТОП новини

Навесні до Збройних Сил заберуть 26 тисяч осіб


Цієї весни на службу до Збройних Сил України планується призвати 26,1 тисяч осіб. Про це міністр оборони Михайло Єжель заявив сьогодні після засідання Кабінету Міністрів України.

За словами міністра, з цієї кількості 20 тисяч будуть призвані до Збройних Сил, 5,1 тисяч осіб – у внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ, 1 тисяча осіб – до Державної спеціальної служби транспорту.

Михайло Єжель додав, що фінансування заходів, пов’язаних з весняним призовом на військову службу, буде здійснюватися за рахунок держбюджету, Міноборони та інших центральних органів виконавчої влади. «Що це за сума? Загальна сума на призов у цьому році – це 5,298 мільйонів гривень», – повідомив міністр.

Передбачається, що понад 1,6 мільйона гривень направлять на підготовку до призову, а більше ніж чотири мільйони гривень – на забезпечення харчування і перевезень особового складу. «Гроші виділені, всі ці заходи почнуть проводитися, і розпочнеться плановий призов до лав Збройних Сил України», – сказав Михайло Єжель.

Міністр також заявив, що Кабмін встановив чисельність Збройних Сил на кінець 2011 року на рівні 192 тисяч осіб, з них 144 тисячі військовослужбовців.
XS
SM
MD
LG