Доступність посилання

ТОП новини

Байден подякував Януковичу за евакуацію американців з Лівії


Віце-президент США Джозеф Байден у телефонній розмові з Президентом України Віктором Януковичем подякував українській стороні за допомогу в евакуації американців із Лівії, повідомляє прес-служба глави української держави.

Під час телефонної розмови сторони також обговорили стан виконання взаємних зобов’язань у сфері ядерної безпеки. «Україна готова до подальшої роботи з метою вивезення всіх запасів високозбагаченого урану до саміту з ядерної безпеки у 2012 році», – наголосив Янукович.

Віце-президент США і президент України високо оцінили підсумки третього засідання комісії зі стратегічного партнерства України та США, яке відбулось у Вашингтоні 15 лютого цього року.

Говорячи про розвиток демократії в Україні, Янукович зауважив, що високо цінує зусилля Сполучених Штатів зі зміцнення демократії у світі та увагу до розвитку демократичних інститутів в Україні. «Ми залишаємося відкритими для конструктивного діалогу з питань зміцнення демократії та верховенства права, а також реалізації відповідних реформ», – наголосив Янукович.

Байден наголосив, що стратегічне партнерство з Україною базується на спільних демократичних цінностях. У цьому контексті віце-президент США наголосив на важливості уникнення застосування вибіркового правосуддя щодо опозиції, а також на необхідності проведення виборчої реформи.

Крім того, Президент України обговорив з віце-президентом США підготовку заходів, присвячених до 25-річчя Чорнобильської трагедії. Байден запевнив, що Сполучені Штати будуть представлені на високому рівні.

Сторони також обговорили питання поліпшення бізнес-клімату в Україні та створення кращих умов для залучення іноземних прямих інвестицій.
XS
SM
MD
LG