Доступність посилання

ТОП новини

Рада почала розгляд закону про боротьбу з корупцією


Верховна Рада розпочала розгляд у другому читанні проекту закону «Про засади запобігання і протидії корупції в Україні». Спікер Володимир Литвин заявив, що парламент розглядатиме документ і на вечірньому засіданні.

Водночас голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зауважив, що закон про заходи щодо запобігання та протидії корупції в Україні сьогодні ухвалити не вдасться.

«Враховуючи, що є понад 400 поправок, які необхідно внести, і ще не готова сама форма декларації, є така попередня думка, що його (закон) необхідно розглянути в другому читанні і відіслати на доопрацювання до третього читання», – сказав Єфремов.

За його словами, це необхідно для того, щоб при третьому читанні «врахувати всі нюанси», щоб не було провалів в остаточному варіанті закону. Єфремов також наголосив, що народні депутати хочуть законодавчо закріпити форму декларації. Наразі у законопроекті форма декларації про доходи не закріплена, і згідно з документом її має розробляти «інший державний інститут».

Антикорупційний законопроект внесений до парламенту Президентом. 23 грудня Верховна Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні.
XS
SM
MD
LG