Доступність посилання

ТОП новини

У квітні-травні будуть готові пропозиції до закону про вищу освіту – Табачник


Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник прогнозує завершення підготовки експертною групою пропозицій з реформи вищої освіти у квітні-травні. Про це він сказав сьогодні, виступаючи в парламенті.

За словами міністра, ця група була створена 2 березня. Вона займається підготовкою пропозицій до проекту нової редакції закону про вищу освіту за участі представників профспілок, роботодавців і ректорів університетів.

«Я думаю, що протягом 2-3 місяців ця експертна група зможе завершити роботу над 3 600 пропозиціями (до проекту закону)», – сказав міністр.

Також Табачник заявив, що проект нової редакції закону про вищу освіту на сьогодні передбачає розширення автономії університетів в 32 статтях.

У січні та лютому в багатьох містах України відбулися акції протесту студентства та громадськості проти ухвалення законопроекту «Про вищу освіту».

Студентські організації заявляли, що новий законопроект «Про вищу освіту» унеможливлює чесний вступ до вищих навчальних закладів та знищує право на безкоштовну освіту в Україні. Згідно з законопроектом, плата за навчання для студентів-контрактників може збільшуватись щороку.

Законопроект, як стверджують активісти, відмовляє студентському самоврядуванню в отриманні фінансування в обсязі 0,5% від спеціального фонду вишів.
XS
SM
MD
LG