Доступність посилання

ТОП новини

Корнійчуку відмовили за клопотанням про відвід судді


Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання адвоката колишнього першого заступника міністра юстиції України Євгена Корнійчука Ігоря Фоміна про відвід суду.

Суддя Оксана Царевич не знайшла підстав для задоволення цього клопотання. При цьому суд задовольнив клопотання про зміну складу захисників Корнійчука, а також дозволив бути на слуханні справи пресі, зокрема телекомпаніям.

Раніше Корнійчук та Фомін заявили про відвід судді Печерського суду, яка має розглядати справу за обвинуваченням колишнього урядовця. Вони мотивували це сумнівами в об’єктивності розгляду нею справи, оскільки Царевич працює суддею лише три місяці. Адвокат висловив переконання, що справу його підзахисного має розглядати колегія суддів, обраних безстроково.

Євгена Корнійчука затримали 22 грудня минулого року. 1 лютого 2011 року Генеральна прокуратура завершила досудове слідство в кримінальній справі стосовно Корнійчука. За словами адвоката Ігоря Фоміна, екс-урядовця обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу: «перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки» та «службове підроблення».
XS
SM
MD
LG