Доступність посилання

ТОП новини

Мітинг проти Каддафі розігнали


Сили безпеки розігнали сотні противників лівійського лідера Муаммара Каддафі, які зібралися в столиці Лівії, Тріполі, вимагаючи його відставки.

Люди вийшли на вулиці після п’ятничних молитов в одному з районів Тріполі і вигукують антивладні гасла. Правоохоронці застосували сльозогінний газ, щоб розігнати мітингувальників, а потім і стріляли.

Перед мітингом сили Каддафі встановили пропускні пункти у столиці. Минулого тижня схожі акції правоохоронці розігнали, відкривши вогонь по демонстрантах.

Урядові винищувачі, за деякими даними, сьогодні провели ще одну атаку міста Адждабія та сусіднього з ним міста Брега, де розташований великий нафтопереробний завод. Ці міста залишаються під контролем опозиційних до Каддафі сил.

Крім того, є повідомлення про сутички біля Завії, поблизу Тріполі, а також у нафтоекспортному порту Рас-Лануфі.

Раніше сьогодні Агентство ООН з питань біженців заявило, що на лівійсько-туніському кордоні з боку Лівії перебувають озброєні люди, які, ймовірно, не дозволяють біженцям перетинати кордон.

За словами речниці агентства Мелісси Флемінґ, лише дві тисячі людей змогли потрапити до Тунісу в четвер – порівняно з 10-15 тисячами щодня раніше.
XS
SM
MD
LG