Доступність посилання

ТОП новини

Каддафі каже, що бореться з тероризмом


Лідер Лівії Муаммар аль-Каддафі заявив, що веде боротьбу проти тероризму і розчарований, що міжнародна спільнота не підтримує його.

Його інтерв’ю друкує в неділю французьке видання Journal du Dimanche. Тим часом сили супротивників його режиму, які ведуть безпрецедентне повстання, контролюють нині більшу частину сходу Лівії і деякі регіони на заході.

Попереднього дня, в суботу, вірні Каддафі війська без успіху намагалися взяти місто Аз-Завію приблизно за 50 кілометрів на захід від столиці Тріполі, яке перебуває в руках сил супротивників режиму. За повідомленнями, в боях загинули близько 30 людей.

Також повідомляють, що повстанці взяли під свій контроль місто Бін-Джавад, що приблизно за 525 кілометрів на схід від Тріполі, і прямують у напрямку міста Сірта, що є батьківщиною Каддафі.

У другому найбільшому місті країни Бенгазі, яке першим перейшло під контроль повстанців, створена нещодавно Лівійська національна рада оголосила, що призначила кризовий комітет із трьох осіб. Це, крім голови, також відповідальні за військові і зовнішньополітичні справи.

Голова комітету в інтерв’ю арабському телеканалові «Аль-Джазіра» заявив, що Національна рада сподівається на офіційне визнання як влада Лівії з боку деяких країн уже найближчим часом.
XS
SM
MD
LG