Доступність посилання

ТОП новини

Влада і повстанці в Лівії заявляють про бойові дії


Влада лідера Лівії Муаммара аль-Каддафі повідомляла в неділю, що її війська ведуть успішний контрнаступ проти сил опозиційних повстанців. Прихильники Каддафі зустрічали ці повідомлення святкуваннями й стріляниною на вулицях столиці Тріполі.

Серед останніх повідомлень державного телебачення – оголошення про те, що урядові сили ведуть наступ, відкидаючи повстанців, у напрямку міста Бенгазі на півночі східної частини Лівії, що є головною твердинею супротивників режиму Каддафі.

Так само державне телебачення Лівії заявляло напередодні, що владні війська відбили в повстанців присередземноморські міста Аз-Завія на захід від столиці Лівії та Місрата на схід від Тріполі, а також портове місто Рас-Лануф і сусіднє місто Бін-Джавад у центрі північної частини країни.

Тим часом повстанці в Аз-Завії і Місраті заявляють, що відбили наступ урядових військ на ці міста, який вівся з застосуванням танків, артилерії, бойових літаків і вертольотів.

Повстанці також заявляють, що Рас-Лануф далі перебуває в їхніх руках і що нині вони ведуть бої, щоб повернути собі втрачене ними сусіднє місто Бін-Джавад.

Усі повідомлення обох сторін конфлікту не підтверджені з незалежних джерел.

У заворушеннях, які спалахнули в Лівії два тижні тому, загинули вже сотні людей. За оцінками ООН, кількість жертв уже перевищує тисячу. Існують побоювання, що сутички прибічників і супротивників режиму Каддафі можуть перерости в повномасштабну громадянську війну.
XS
SM
MD
LG