Доступність посилання

ТОП новини

В Єгипті змінюють провідних міністрів


У Єгипті протягом вихідних призначили кандидатів на нових міністрів внутрішніх і закордонних справ та юстиції в процесі звільнення уряду від чиновників, пов’язаних із колишнім президентом Хосні Мубараком.

Новий прем’єр-міністр Єгипту Ессам Шараф, призначений керівною нині в країні Вищою радою Збройних сил у четвер, підбирає кандидатури на більш як 20 міністерських посад свого нового уряду. Він має замінити тимчасовий уряд, більшість членів якого залишилися на посадах із часів Мубарака.

Зокрема, на міністра закордонних справ висунений Набіль аль-Арабі, який раніше був послом Єгипту в ООН у 1990-х роках і суддею Міжнародного суду в 2000-х. Він замінить Ахмеда Абуль-Гейта, який обіймав посаду з 2004 року.

У ніч на неділю в Єгипті запропонували кандидатуру нового міністра внутрішніх справ, якому підпорядковуються ненависні за попереднього режиму внутрішні спецслужби – ним став генерал Мансур аль-Есаві, який уже пообіцяв зменшити роль цих спецслужб.

Нині міністерством менш як місяць керує тимчасовий міністр. А попереднього голову МВС Хабіба аль-Адлі вже віддали до суду за звинуваченням у корупції. Це перший процес над представником режиму Мубарака.

Міністром юстиції має стати Мохаммед аль-Ґінді, колишній генеральний прокурор. Опозиція вимагала відставки попереднього міністра Мамду Марі як близького соратника Мубарака.

Новий уряд іще має затвердити Вища рада Збройних сил.

Супротивники режиму Мубарака вимагали змін в уряді, де чільні міністерські посади до останнього часу були в руках людей, яких призначав іще Мубарак.
XS
SM
MD
LG